KAIS Mora laddade för ny säsong

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagskvällen börjar allvaret för Dalarnas lag i innebandyns högsta serier. Både Faluns herrar och Moras damer har SM-guld att försvara.

KAIS Moras damer tog SM-guld i april i år. Det var ett efterlängtat guld efter många tidigare finalförluster. Men frågan är hur det kommer att gå i år – laget har nämligen tappat fem av sina bästa spelare.

– Vi har tyvärr tappat många riktigt rutinerade och bra spelare. Men vi har fått in nya och hungriga så det ser bra ut, säger lagets kapten Anna Wijk.

KAIS Mora

Under torsdagen drar seriespelet i Svenska Superligan, SSL, i gång, och i första matchen möter Mora Karlstad på bortaplan.

Men det är inte bara Superligan som är i fokus nu. Första helgen i oktober kommer Mora-tjejerna att spela Champions Cup i Tjeckien som är slutspelet för de olika nationernas mästarlag.

– Först och främst är det Champions Cup som fokus ligger på, sen ska vi försöka ta hem SM-guldet. Det ligger långt bort nu men det är vårt mål, säger Anna Wijk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KAIS Mora

Mer i ämnet