Karin Sundström, familjerådgivare på Svenska Kyrkan Falun, står på en bro över ett vattendrag, det är soligt väder, hon har en röd scarf och en svart jacka, grått halvlångt hår och bruna glasögonbågar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karin Sundström, familjerådgivare på Svenska Kyrkan Falun ger sina tre bästa relationstips Foto: SVT

Familjerådgivaren i Falun ger sina bästa kärlekstips

Uppdaterad
Publicerad

Idag firar många par i Sverige alla hjärtans dag. Men hur vårdar man egentligen en relation för att hålla kärleken vid liv på bästa sätt? Karin Sundström, familjerådgivare på Svenska Kyrkan i Falun, erbjuder tre av sina bästa tips.

De viktigaste komponenterna för att hålla en relation levande och kärleksfull är att kommunicera, att göra tid för varandra, och att försöka förstå varandras kärleksspråk.

Det hävdar Karin Sundström, familjerådgivare på Sankt Lukas mottagning i Falun. I sitt arbete håller hon bland annat kurser där par lär sig att vårda sina relationer.

Största bovarna – brist på tid och kommunikation

Karin Sundström menar att bristande kommunikation är den största anledningen till att par söker hjälp hos henne. Att andra förpliktelser i vardagen tar mycket tid från det romantiska brukar också vara en faktor.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.