Blommor och ljud finns vid vägkanten på platsen där dödsolyckan inträffade. Foto: Lotta Olin/SVT

Kommunens krisstöd aktiverat efter dödsolyckan på väg 66 i Smedjebacken

Uppdaterad
Publicerad

Smedjebackens kommun har tillsammans med kyrkan nu aktiverat sitt krisstöd efter dödsolyckan på väg 66 under lördagskvällen.

– Det märks att det finns behov av att prata, säger kyrkoherden Pernilla Cramnell.

Kyrkan i Söderbärke hölls öppen under söndagskvällen för ljuständning och samtalsstöd efter olyckan som inträffade sent på lördagskvällen där en man i 20-årsåldern och två kvinnor i 35-årsåldern omkom i en frontalkrock mellan Ludvika och Smedjebacken.

Även under måndagen håller kyrkan öppen fram till 21.

– Det märks att många kommer till kyrkan. I går hade vi ett 20-tal personer som tände ljus och behövde prata, vi kommer också att ha öppet kvällstid under resten av veckan om behovet finns, säger Pernilla Cramnell, kyrkoherde vid Bärke pastorat.

Redo för ytterligare insatser

Kommunen arbetar nära tillsammans med kyrkan i det här fallet och är redo att utöka stödet om det behövs.

– Vi lyssnar in om det finns behov med ytterligare insatser kommer vi att agera, säger Peter Danielsson, räddningschef i Smedjebackens kommun.

I församlingshemmet i Söderbärke och Kyrkans hus i Smedjebacken finns personal tillgänglig för den som behöver stöd.

En person står vid vägrenen på en landsväg omgiven av träd med höstfärger. I bakgrunden syns flera fordon på vägen under en molnig himmel. Personen gestikulerar med ena handen, vilket kan indikera en pågående diskussion eller presentation.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från platsen för dödsolyckan på väg 66 – SVT:s reporter Anton Ånell summerar det vi vet om händelsen. Foto: Johan Lundahl/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.