Räddningsfordon syns vid brandplats i Sälen – kraftig villabrand

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När räddningstjänsten kom fram var huset redan övertänt – se bilder från insatsen. Foto: Sofie Lind/SVT

Kraftig villabrand i Sälen – stor insats

Uppdaterad
Publicerad

En villa i Sälen brann kraftigt under söndagskvällen – byggnaden var helt övertänd och vägen stängdes av under arbetet.

– Det brinner med öppna lågor och brandmännen kämpar för fullt med att släcka branden som ska vara i det större bostadshuset på gården, säger Sofie Lind, SVT:s reporter på plats under insatsen.

Larmet om branden kom vid 17.30 på söndagen.

– Det var en privatperson som ringde in och såg, på långt håll, att det slog lågor från huset. Villan var övertänd när räddningstjänsten kom fram, säger Magdalena som svarar för SOS Alarm.

16 enheter från räddningstjänsten larmades till branden. Även ambulans och polis larmades men det finns inga uppgifter om att någon person skadats.

Omfattande skador

Rökdykning påbörjades och strax före klockan 19 övergick räddningstjänsten till yttre släckning. Byggnaden har blivit totalförstörd vid branden.

Räddningstjänsten har varit på plats under natten mot måndagen för efterbevakning och en enhet finns kvar under måndagsmorgonen, enligt Räddningsregion Bergslagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.