I samband med olyckan på travbanan i Rättvik fördes kusken Peter Eriksson till Falu lasarett och sedan vidare mot Akademiska sjukhuset i Uppsala där han vårdats för sina skador. Foto: Foto-Micke

Kusken miste synen efter olyckan på Rättvikstravet

Uppdaterad
Publicerad

Kusken Peter Eriksson har vaknat på sjukhus efter olyckan som inträffade på Rättvikstravet i början av juli.

Enligt Aftonbladet ska han ha förlorat synen i samband med händelsen.

Det var i början av juli som kusken Peter Eriksson från Bollnäs träffades i huvudet när hans häst sparkade bakut samtidigt som Eriksson satt i sulkyn. Kusken flögs först med ambulanshelikopter till Falu lasarett men vårdades senare på Akademiska sjukhuset i Uppsala för sina skador.

Miste synen

Peter Eriksson ska ha genomgått flera operationer och hållits nedsövd tills nyligen. Till Aftonbladet säger Peters bror Ulf Eriksson att läget numera är stabilt.

– Nu är han uppe och går själv men har legat i koma. Han har lite humor kvar men har tappat två veckor av sitt liv. Han har fått tv på rummet men har mist synen, säger Ulf Eriksson till tidningen.

I samband med olyckan har även en ekonomisk insamling startats av flera travprofiler till förmån för kuskens rehabilitering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.