Polisen storsatsar mot narkotika i Avesta och Hedemora: ”Oroliga för utvecklingen”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Avesta och Hedemora gör under året en storsatsning mot narkotika, det skriver de i sina respektive medborgarlöften – då drogsituationen under en tid har eskalerat.

Läget i kommunerna beskrivs av polisen som att tillgängligheten och efterfrågan på narkotika ökat de senaste åren. Det har dessutom skett en negativ attitydförändring bland unga när det gäller användning av narkotika.

– Jag skulle säga att det är problematiskt just nu och vi är orolig för utvecklingen, berättar lokalpolisen Thomas Nordström.

Tidigare har de båda kommunerna uttryckt ett behov av att stärka samverkan mellan skola, socialtjänst, polis och fritid kring ungdomar i riskzonen för kriminalitet samt drogmissbruk.

– Vi behöver framöver jobba lite mer evidensbaserat, där vi lyfter blicken och inte fastnar i de gamla gängorna, avslutar Nordström.

I klippet berättar Thomas Nordström mer om situationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.