Mannen, som är i 50-årsåldern, sa tidigare i förhör att han inte haft uppsåt att köra in i entrédörrarna. Foto: Polisens förundersökning

Man döms för skadegörelse – körde in i polisstationens entré i Mora

Publicerad

En juninatt i fjol körde en man i 50-årsåldern in i entrédörrarna till Moras polisstation. Nu döms han för skadegörelse.

Skadegörelsen mot polisens verksamhet skedde vid tre-tiden på natten när dörrarna till polisstationen var stängda. Mannen hade även med sig ett luftgevär under färden.

Döms att betala dagsböter

Han döms nu till villkorlig dom och får betala dagsböter på 6400 kronor, enligt domen i Mora tingsrätt. I första hand tyckte åklagaren att han skulle dömas för sabotage mot blåljusverksamhet, i andra hand sabotage och i tredje hand för skadegörelse. Detta då det kunde allvarligt försvåra eller hindra utryckningsverksamheten eller brottsbekämpade arbete.

Tingsrätten menar att det varit ett angrepp mot verksamheten och en viss störning mot brottsbekämpningen. Det har dock inte framkommit några uppgifter om att själva utryckningsverksamheten påverkats.

Mannen har erkänt det som hänt men motsatt sig att dömas för brott då han saknade uppsåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.