Detaljplanen kräver att husen ska målas i Falu rödfärg även på innergården och inget annat än tegelpannor får ligga på taket. Foto: Säters kommun

Överklagan av särskilda boendet på Prästgärdet i Säter avvisas

Uppdaterad
Publicerad

Turerna kring det särskilda boendet Prästgärdet i Säter har varit många. Nu kommer beskedet att länsstyrelsen Dalarna inte tar upp överklagan av bygglovet från närboende i området.

Motiveringen till sitt avvisade uppger lässtyrelsen bland annat är att de närboende inte har rätt att överklaga eftersom att de inte äger fastigheter som direkt angränsar till området där bygglovet gäller.

– Jag har kallat styrgruppen till ett möte där vi kommer besluta om vad nästa steg är. Jag hoppas att vi nu kan gå vidare. Säterborna har väntat länge nog på ett särskilt boende, säger Mats Nilsson (S), ordförande för styrgruppen för särskilda boendet Prästgärdet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Säter

Mer i ämnet