• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Pojke knivhöggs – ungdomar åtalas för grov misshandel på skola i Smedjebacken

Uppdaterad
Publicerad

Två ungdomar åtalas nu för den misstänkta grova misshandeln på Bergaskolan i Smedjebacken i januari i år. Det var Nya Ludvika Tidning först med att rapportera.

Skolan fick vid händelsen inrymma elever och lärare.

Enligt stämningsansökan ska de två ungdomarna som nu åtalas, tillsammans med en tredje person som inte är straffmyndig, ha misshandlat en pojke som vid tillfället var 15 år gammal.

Högg pojke i ryggen

En av de åtalade ungdomarna ska ha huggit pojken i ryggen med kniv, medan de andra två inblandade slog och sparkade mot pojkens huvud och kropp.

En av ungdomarna åtalas också för ringa narkotikabrott då han hade 1,06 gram cannabisharts på sig vid gripandet.

De två ungdomarna förnekar brott gällande den grova misshandeln.

rektor Sara Sundh i Smedjebacken, och en polisbil framför Bergaskolan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I januari rapporterade SVT om att tre personer hade gripits efter misshandeln. Rektor Sara Sundh kunde då berätta att de tre gripna personerna var elever på skolan. Foto: Anders Hansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.