Utredningarna som påverkas mest av att förhör inte kan genomföras i tid

Polisutredningar blir liggande – vissa skyller på corona för att inte komma till förhör

Uppdaterad
Publicerad

Fler poliser har varit i tjänst i polisregion Bergslagen under coronapandemin, men vissa utredningar blir liggande och drar ut på tiden när förhör inte kan hållas som det är tänkt. En del utnyttjar också corona för att slippa komma på förhör.

Under coronapandemin har polisen i region Bergslagen, där Dalarna, Värmland och Örebro ingår, tvingats ställa in utbildningar och liknande för sina anställda. Det har lett till att man haft fler poliser i tjänst under perioden.

– Det har gjort att vi haft mycket personal som kunnat hantera det som kommit in, berättar Leif Andersson som är kommissarie på regionkansliet hos polisen i Bergslagen.

Men trots att fler poliser varit i tjänst så blir vissa utredningar liggande under coronapandemin, bland annat för att smittan ställer till det vid förhör och att den används som ett argument för de som inte vill komma på förhör.

I klippet berättar Leif Andersson om vilka utredningar som påverkas mest av att förhör inte kan genomföras i tid – ”Får man inte förhören gjorda i tid kan kvaliteten bli sämre

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.