En delad bild med två sektioner. Den vänstra sektionen visar en man som använder en bärbar dator utomhus omgiven av träd i höstfärger. Den högra sektionen visar en inomhuspoolen på Falu simhall med en snurrande falukorv över vattnet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”I särklass den viktigaste frågan vi jobbar med.” Den nya simhallens dåliga ekonomiska resultat påverkar alla andra verksamheter hos kultur- och fritidsförvaltningen, säger Fredrik Persson (S), på kultur- och fritidsnämnden. Foto: Anton Ånell/SVT.

Simhallen i Falun fortsätter läcka pengar

Uppdaterad
Publicerad

Kultur- och fritidsförvaltningen i Falun väntas gå back med 8,3 miljoner kronor 2024. Tar man bort en enda verksamhet ur ekvationen går förvaltningen dock istället plus med 600 000 kronor. Det är Falu simhall som enligt prognosen läcker 8,9 miljoner kronor under 2024.

Simhallen, som invigdes 2022 har dragits med ekonomiska problem ända sedan invigningen och fortsätter nu alltså gå dåligt ekonomiskt.

– Det blir i längden en omöjlig situation när vi har så stort underskott. Det skapar inte de förutsättningarna som vi vill ha för de andra delarna av verksamheten, säger Fredrik Persson (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Falu kommun.

I klippet hör du varför simhallen läcker pengar och vilka åtgärder som kan bli aktuella för att ordna upp simhallens ekonomi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.