Jonna Sundling tv vid Skandinaviska cupen i Falun i fjol, då hon vann. Nu kan sprintstjärnan dyka upp igen på banorna på Lugnet. Foto: Ulf Palm/TT

Skandinaviska cupen flyttas till Falun

Uppdaterad
Publicerad

Skandinaviska cupen som skulle arrangerats i helgen i Rovaniemi ställdes in på grund av kyla. Nu meddelas att tävlingarna flyttas till Lugnet i Falun efter att Falun/Borlänge SK fått frågan om de kunde ta över arrangemanget.

– I och med att vi redan planerat en tävling såg vi en möjlighet att ta köra skandinaviska cupen i samband med det, säger ordförande i Falun/Borlänge SK Johan Eriksson.

Klubben hade sedan tidigare planerat för tävlingen Kopparskidan på Lugnet i Falun 13-15 januari, vilket också är en tävling med FIS-poäng men med lägre status. Det nya arrangemanget innebär att tävlingarna slås ihop.

– Det känns jättebra och kul, vi kommer med stor sannolikhet att se Linn Svahn, Emma Ribom, Ebba Andersson och Jonna Sundling i fältet, de skulle ju kört i Rovaniemi.

Positivt men utmanande

Även om han ser det som positivt att ta över arrangemanget så finns vissa utmaningar.

– Det handlar mer om att det ska finnas boende och vallaplatser åt de tävlande.

Den höjda statusen kan också göra att mer publik strömmar till tävlingarna, som är gratis att se.

– Mer publik betyder att vi behöver fler funktionärer och kanske fler avspärrningar, säger Johan Eriksson, som ändå välkomnar uppgiften.

– Jag ser fram emot det väldigt mycket, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.