En man med mikorfon står framför en grop som är avspärrad av polisen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT Dalarnas reporter Alfred Olhans berätta mer från platsen där skelettet påträffades. Foto: Alfred Olhans/SVT

Skelettdelar funna vid grävarbete i Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen hittades skelettdelar i marken i samband med ett grävarbete i Båtstad väster om Borlänge. Nu undersöker polisen fyndet.

Det är inte fastställt att det handlar om mänskliga kvarlevor.

– Det vet vi inte. En del kvarlevor kan vara lite svåridentifierade. Det finns indikationer på att det kan vara äldre, säger Anders Dahlman, presstalesperson på Polisregion Bergslagen.

Eftersom man inte vet vad det är så har polisen inlett en förundersökning för att kunna undersöka skelettfyndet och för att kunna utesluta att det ligger något brott bakom. Bland annat kommer tekniker undersöka fyndplatsen.

Skelettdelarna ska sedan undersökas och eventuellt analyseras på Nationellt forensiskt centrum.

När SVT kom till platsen vid lunchtid på fredagen var avspärrningarna kvar och företaget som arbetade med vatten- och avloppsledningar i området ville inte uttala sig med hänsyn till polisutredningen.

Men grannar kunde berätta om vad som tidigare har funnits på platsen innan gropen grävdes – se reportern berätta i videoklippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.