• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Naturvårdsbränning gick över styr – fyra hektar skog började brinna

Uppdaterad
Publicerad

SOS Alarm larmades runt 17-tiden under torsdagskvällen om en naturvårdsbränning som gått över styr i naturområdet vid Abborrtjärnen som ligger vid Svärdsjö-Enviken trakten. Vid 19-tiden hade räddningstjänst fått kontroll på branden.

Enligt Räddningstjänst handlade det om en naturvårdsbränning som hade spridit sig okontrollerat. Fyra enheter skickades till platsen. Totalt 12 brandmän arbetade på att släcka branden som sträckte sig i ett område på fyra hektar.

Runt 18:30-tiden kämpade brandmännen fortfarande med att omringa branden och strax innan klockan 19 kunde räddningstjänst rapportera att läget var under kontroll.

Helikopter vattenbombade ytterligare för säkerhetsskull och de ansvariga för naturvårdsbränningen kunde ta över och fortsätta sitt arbete i egen regi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.