Man står framför röd byggnad. I vänstra hörnet en symbol sim visar att videon innehåller tre fårgor om ett ämne

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Energi- och klimatrådgivaren Niklas Andersson i Leksands kommun berättar om solcellsanläggningar och vad man bör tänka på som fastighetsägare inför en installation. Foto: Johan Lindgren/SVT

Solceller: Det bör du veta innan du bestämmer dig – energirådgivarens tips

Publicerad

Antalet solcellsanläggningar har ökat markant under de senaste åren. Men vad ska man tänka på innan man investerar i solceller? I klippet berättar Energi- och klimatrådgivaren vid Leksands kommun om vad man ska tänka på innan investeringen.

Förutom det mest grundläggande som att se över behovet av bygglov och möjligheter att koppla in sig på elnätet behöver man fundera på vilken utformning som passar de behov som finns.

– Det är när man gör sin investering som man har möjlighet att göra ett så rätt val som möjligt, om man gör det övervägt, säger Niklas Andersson, energi och klimatrådgivaren vid Leksands kommun.

Han ser positivt på att antalet solcellsanläggningar har ökat.

– Det ingår i den omställning som vi ska göra, säger Niklas Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.