Man som står vid en stängd butik där det sitter en lapp med en röd STOP-skylt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med när Lars Petrusson försöker hämta ut sitt paket hos den stängda butiken. Foto: Charlotte Pettersson/SVT

Stängd butik i Borlänge skapar problem för den som ska hämta paket

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen beslutade Handels att införa skyddstopp på matbutiken Orienta i Borlänge och den fick därför stängas. Det påverkar de som ska hämta paket då butiken är ombud för bland andra Postnord och DHL.

– Det här var ju tokigt, säger Lars Petrusson som kommit till butiken för att hämta ut paket.

När SVT var på plats under torsdagsförmiddagen kom det flera personer som skulle hämta ut paket, men som fick vända i dörren.

”Jobbar på att flytta paketen”

– Vi jobbar på att så snabbt som möjligt få ut de här paketen för att kunna flytta dom till ett annat ombud, men för att kunna göra det måste ägaren öppna butiken för oss, säger Mikael Stange som är kommunikationsansvarig för DHL.

– Läget om vad som händer framöver är oklart men de försändelser som kommer från med i dag torsdag kommer att skickas till annat ombud. Har man försändelser att hämta kan man kontakta kundtjänst eller avsändaren, säger Teija Nilsson Chef Ombud & Boxar, PostNord

 Skyddstopp i butiken

Under onsdagen skickades alla butiksanställda hem när Handels införde ett skyddstopp efter att personalen fått ta emot hot och situationen bedömdes innebära omedelbar risk för liv och hälsa.

– Om det nu är ett hot så kanske polisen borde vara här och visa upp sig, det har ju hänt saker här tidigare också, säger Lars Petrusson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.