Boende i centrala Mora uppmanades att spara på vattnet efter att en vattenläcka uppstått på Vasagatan på onsdagen. Foto: Mora kommun

Vägen åter öppen efter vattenläckan i centrala Mora

Uppdaterad
Publicerad

Efter att en större vattenläcka uppstod på Vasagatan i Mora på onsdagen, kunde den lagas på torsdagsnatten. Vägen är nu öppen igen.

Vattenläckan upptäcktes vid 16.30 på onsdagen, på Vasagatan i höjd med Hantverkargatan och framkomligheten för trafikanter var kraftigt påverkad.

Vägen öppen igen

Vid 03.00 natten till torsdagen var läckan lagad, och strax innan 07 var vägen åter öppen. Ny asfalt kommer att läggas, troligtvis idag eller imorgon, skriver det kommunala vattenbolaget Nodava.

Enligt vattenbolaget hade en huvudledning gått sönder. Boende i centrala Mora uppmanades därför att vara sparsamma med vattenförbrukningen.

Vattnet kan vara missfärgat

I och med läckan kan det vara sämre vattenflöde och vattnet kan vara missfärgat. Det finns vattenkiosker utställda för allmänheten, på Hagvägen 4 och Vasalidsvägen 16.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.