Tjäder gjorde inbrott i sovrum

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsmorgonen trodde en kvinna i Falun att någon gjorde inbrott i hennes sovrum – men då visade det sig att en annorlunda inbrottstjuv tagit sig in.

Kvinnan var själv inne i badrummet när hon hörde hur en fönsterruta krossades i lägenheten. Kvinnan trodde först att de byggnadarbetare som arbetade utanför som tappade in någonting genom fönstret. Vid första anblick så kunde hon inte se vad som hade hänt, men när hon tittade in i sovrummet kunde hon se en stor fågel.

Snabbt kunde kvinnan konstatera att ingenting var stulet, men fick sig en chock när hon klev in i sovrummet.

Kvinnans granne kunde sedan konstatera att det var en stor tjäder som kraschat in i sovrummet genom rutan.

Det slutade med att kvinnans son kontaktade Falu kommun, som i sin tur skickade personal till platsen. I samband med ”inbrottet” hade dock fågeln skadat sig så pass, att denne fick avlivas på plats. Ingen anmälan är upprättad.

En tjäder fick för sig att begå inbrott i en bostad i Falun. Foto: Roger Albinsson/privat, Fredrik Agné/SVT. Montage: Sofie Lind/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.