Satsning på två familjecentraler, en i Malung och en i Sälen. Foto: Sofie Lind

De vill göra två familjecentraler i Malung-Sälen – ”Bättre uppväxtvillkor kring barn”

Uppdaterad
Publicerad

Malung-Sälens kommun och Region Dalarna vill satsa på två familjecentraler, en i Malung och en i Sälen.

Men riktigt när de ska öppna eller var de ska placeras är i nuläget inte klart, även om båda parterna är överens om dem.

Ett förslag är att flytta över delar av de verksamheter som idag finns i Malungs vårdcentral – som BVC – till lokaler på andra sidan vägen till tidigare Resurscenter eller Lärcenter som det också kallas.

I de lokalerna i Malung finns idag vuxenskolan men också delar av kommunens egna verksamheter – men som alla skulle flytta om familjecentralen skulle öppna i lokalerna.

I Sälen diskuterar man att flytta in familjecentralen till centrumhuset, även kallat Sälen Gallerian, men hur den skulle få plats idag är i nuläget oklart.

– Vi tror det kommer gå fortare att komma igång i Malung, säger Pär Kindlund (C) som är vice ordförande i kommunstyrelsen i Malung-Sälen och fortsätter:

– Ambitionen är att komma igång med någon form av verksamhet innan mandatperioden är slut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.