Två cyklister påkörda av dikesröjare i Säter – räddningstjänsten: ”Såg dem inte”

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan halv tolv på förmiddagen kom larm till SOS om att två personer blivit påkörda av en traktor, utrustad med en dikesröjare längs väg 790, mellan Gustafs och Stora skedvi i Säter.

Enligt uppgift från inre befäl på räddningstjänsten så ska traktorn varit utrustad med en dikesröjare, som kört längs vägen.

– Föraren av traktorn har helt enkelt inte sett de två cyklisterna för armen på det här fordonet och har helt enkelt skjutit ned dom i diket, berättar Stefan Fröbom, inre befäl på räddningstjänsten.

Ska ha varit vaken och talbar

Fröbom berättar att cyklisterna ska ha varit vakna och talbara när räddningstjänsten anlände till olycksplatsen. De ska senare ha avförts till sjukhus i var sin ambulans.

På plats har räddningstjänsten stängt av vägen i båda riktningarna under räddningsarbetet, men kunde vid 12.30-tiden öppna igen för trafik.

Det är i nuläget oklart vilka skador de två personerna fått.

Ska ha framför fordonet olovligen

Föraren av traktorn misstänks av polisen ha framfört fordonet utan att ha haft behörighet.

– Det är en man i 20-årsåldern som kört det här fordonet utan att få göra det, så han misstänks för grov olovlig körning. Men också vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada, berättar Jens Auf der Heide, vakthavande befäl.

Enligt uppgift så ska en äldre kvinna också misstänkas för brott i samband med olyckan.

– Det ska vara en kvinna som misstänks för tillåtelse av olovlig körning, säger Auf der Heide.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.