Hjälmförsedda barn gör tummen upp vid Sätersskatepark

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tummen upp för nya skateparkens ”snake run”- se Vincent och Kaila åka i den. Foto: Anders Hansson/SVT

Unik skatepark invigd i Säter

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha planerats och projekterats sedan 2018 står nu Säters skatepark klar. Under lördagen invigdes den med pompa och ståt i solens sken. Och parkens hittills Sverigeunika ”snakerun” blev ett dragplåster, inte enbart för Säterbor utan även många utomsocknes besökare. Så hoppas man att det ska fortsätta.

Begreppet snakerun kräver förstås sin förklaring för den oinvigde. Det är fem sammanhängande gropar där man kan åka emellan, totalt en sträcka på 60 meter. Här i landet finns detta hittills enbart i Säter. Förväntningarna är alltså att Säters snakerun ska locka skejtare från både när och fjärran.

– Det har varit ett långdraget projekt och inte helt enkelt i alla sina olika delar, men nu är det äntligen klart, säger eldsjälen Pelle Evertsson som är ordförande i Föreningen Säters Udda Sporter, som drivit projektet.

Någonstans i storleksordningen 10-12 miljoner kronor kommer det att ha kostat när allt är klart. Själva banorna är helt åkfärdiga redan nu men en del kringarbeten återstår med vägar och cykelbanor till exempel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.