tränaren som gestikulerar med händerna, Vanessa Kamga som jublar

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Mats Olsson förklara ”attackvinkeln” som har gjort Vanessa Kamga till en av världens bästa diskuskastare. Foto: SVT, Mattias Schrader/AP/TT

Vanessa Kamgas tränare om nycklarna till framgången: ”Attackvinkeln har landat”

Uppdaterad
Publicerad

Hur kunde diskuskastaren Vanessa Kamga slå till med en femteplats i sitt debut-OS, trots att hon i våras bara var rankad 28:a i världen? Falubaserade tränaren Mats Olsson berättar att det har varit en uppgåtgående formkurva med en fullträff under precis rätt vecka.

– Det här var en kväll som jag kommer att minnas väldigt länge, säger den mycket nöjde tränaren Mats Olsson från hotellrummet i Paris.

Den tidigare kulstötaren från Järvsö arbetar numera som elitidrottstränare i Falun, där han bland annat drillar Vanessa Kamga till framgångar.

I videoklippet visar han vad Kamga har förändrat i sin teknik på sistone, vad som kommer att utvecklas fram till nästa OS och vilka tekniska detaljer som behöver finslipas för att utmana medaljkandidaterna i diskus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet