– Vi har hittat en gård från slutet av 1600-talet, början på 1700-talet och här finns det då bebyggelserester och det finns en jättefin kullerstensgård som går upp till en kajanläggning av något slag, säger arkeologen Fredrik Sandberg.
Han förklarar vidare att sådana här utgrävningar är viktiga eftersom man hittar saker som man inte kan belägga med skriftliga källor.
– Vi kan ju se mera i detalj hur husen var byggda, hur gårdarna var orienterade och organiserade. Här ser vi ju att det har varit en lite finare gård, säkert en köpmannagård eller något, säger han.
Det är inte heller bara byggnadsdelar som de välbärgade faluborna lämnat efter sig. Man har också hittat delar av kritpipor, ett kopparmynt och keramikbitar. Arkeologen Charlotta Helgesson visar upp en av bitarna.
– Det här är en keramikbit som troligen var från ett fat och är ganska typisk – man hittar mycket av den här typen av keramik i Falun. Jättevackra fina bitar.
Något som Charlotta Helgesson tycker om med arbetet är när fynden förmedlar en känsla av det förflutna.
– Det är ju jätteroligt speciellt om man kan känna närheten av en människa som har levt här för flera hundra år sedan och tänka sig att människor har levt här och bott här, och hur de hade det, säger hon.