Det var i slutet av juli en man dog och två män skadades efter en skottlossning utanför en nattklubb i centrala Gävle. Foto: SVT

Ännu en man misstänks för mordet på Drottninggatan

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en man ha nu häktats för inblandning i mordet på en 23-årig man på Drottningatan i Gävle i somras. Det var P4 Gävleborg först med att berätta.

Mannen som nu är häktad är en 20-årig man från Gävle och han misstänks nu för medhjälp till mord samt vapenbrott. Enligt åklagare Fredrik Normark är mannen sedan tidigare känd av polis och har förekommit i utredningen tidigare. Bland annat har han förhörts tidigare.

Fyra misstänks för mordet

Två personer är sedan tidigare frihetsberövade och misstänks för bland annat för förberedelse till mord och grovt vapenbrott. En av dem är en tonåring och är häktad misstänkt för att ha utfört mordet. Ytterligare en person har tidigare varit frihetsberövad men är sedan en tid tillbaka släppt på fri fot men fortfarande misstänkt för grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i centrala Gävle

Mer i ämnet