Detaljerad vy av en plats som drabbats av en brand, med jämna ruiner och nedbrunna byggnadsdelar. I bakgrunden syns en intakt byggnad och ett ljust blått himmel. Rester av bråte och aska är spridda över området, vilket vittnar om den förödelse som orsakats. En del av en färgglad skylt kan skymtas bland rubbningen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Få reda på mer om den misstänkta personen i klippet. Foto: Magnus Esser Bengtsson/ SVT

En person anhållen misstänkt för lägenhetsbranden i Edsbyn

Uppdaterad
Publicerad

En person sitter anhållen misstänkt för att ha anlagt lägenhetsbranden i Edsbyn den 6 oktober, det var Ljusnan först att rapportera om.

Branden rubriceras som grov mordbrand.

– Det har att göra med att stora delar brann ner. Stora ekonomiska vädren gick till spillo och sen fanns det också privatpersoner som hade kunnat skadas i branden men som inte blev det, säger åklagare Joakim Johansson.

Larm om bilbrand kom först

Det var i början på oktober som flerfamiljshuset i Ovanåkers kommun drabbades av en våldsam brand mitt i natten. Lägenheterna evakuerades och ingen person kom till skada bland annat tack vare 20-åriga Alvar.

Innan larmet om husbranden kom in till räddningstjänsten kom först ett larm som brand i en bil som stod i närheten av den brandhärjade byggnaden.

Om bilbranden och branden i flerfamiljshuset har någon koppling till varandra vill åklagaren inte svara på i nuläget.

– Det är något vi tittar på men man ska komma ihåg att det är ganska tidigt i utredningen. Den tekniska undersökningen av platsen är inte ens klar än, säger han.

Få reda på mer om den misstänkta personen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.