Det var en privatperson som uppmärksammade detta och gjorde den första anmälan till länsstyrelsen.
– Det är oerhört viktigt att man gör en anmälan som privatperson när man upptäcker något som det här, säger personen som först upptäckte jakttornet, till SVT Nyheter Gävleborg.
– Det är inte så svårt att göra en sådan här anmälan till Länsstyrelsen, och jag anser att man ska göra det så fort man ser att något inte är som det ska i naturen.
Måste visa respekt
Och, menar anmälaren, speciellt viktigt är det att man respekterar naturreservat.
– Där får man egentligen inte röra en enda pinne, menar han. Men i det här fallet hade man kapat ner träd för att bygga ett jakttorn.
LÄS MER: Misstänktes ha saboterat jakttorn i Jämtland – frias av hovrätten
Länsstyrelsen som uppmärksammats på det här jakttornet inspekterade platsen och hittade också jakttornet och noterade att det var byggt av färska träd, unga granar, som fällts i skogen invid platsen. Tornet var uppfört i anslutning till en fullvuxen björk som använts som det fjärde ”benet”.
Nu är alltså en anmälan om misstänkt miljönbrott lämnad till polis för utredning.
Testeboåns naturreservat
Syftet med Testeboåns naturreservat är att skydda en del av ett riksintresseområde med värdefulla våtmarker, strandskogar och rinnande vatten i mosaikartad blandning. Reservatet syftar till att bevara denna natur, och området ska därför så långt som det är möjligt bibehållas och lämnas för fri utveckling.
Området är också av mycket stor lokal och regional betydelse för friluftslivet, i synnerhet fisket.
Syftet är också att vårda och bevara områdets värdefulla miljö och dess betydelse för rekreation och friluftsliv. För att främjarekreation och friluftsliv har området flera målpunkter och flera stigar. Reservatet är Natura 2000-område. Området ligger även inom Riksintresse för naturvård.
Källa: Länsstyrelsen Gävleborg