Polis står vid bil.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Många ungdomar som var fulla på platsen” – hör kommunpolis Lana Pålsson om cruisingkvällen i Kilafors och om vad hon vill se från föräldrarna. Foto: Lari Honkanen/SVT

Familjefest blev fylleslag för ungdomar på cruising i Kilafors

Publicerad

Det som började som en familjefest blev under kvällen ett fylleslag för tonåringar. Polisen fick skjutsa hem fulla barn till sina föräldrar. Nu efterlyser polisen fler föräldrar på byn.

När cruisingen återkom till Kilafors i helgen återkom också en stökig kväll med många fulla tonåringar. Polisen vittnar också om våldsbrott men även en avsaknad av föräldrar.

– Hade det varit fler vuxna på plats så hade det här kunnat undvikas, säger kommunpolis Lana Pålsson.

Dagen efter crusingen skrev polisen ett inlägg på Facebook om händelsen.

”Ju senare kvällen blev, desto högre blev berusningsgraden”, skrev polisen bland annat på Facebook. Foto: Facebook/polisen

Problemet med fulla ungdomar på cruisingen i Kilafors är ett återkommande problem, menar kommunpolis Lana Pålsson.

Hon tror att det finns flera anledningar till att föräldrarna inte är där.

– Det finns nog lika många svar som det finns föräldrar. Det kan vara att man inte vill ha en konflikt eller att man vill vara kompis med sitt barn. Eller att man prioriterar sig själv. Det är svårt att säga men att de inte är nära oss ser vi, säger hon och fortsätter.

– De föräldrar som är ute gör det väldigt bra och får många ungdomar till sig.

I framtiden vill Lana Pålsson förutom att se fler föräldrar också se att det finns en arrangör som söker tillstånd för crusingen, vilket inte har skett.

– Då skulle vi kunna ha en dialog om säkerheten i trafiken så att vi kan koncentrera oss på att förebygga fyllan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.