Peter Englin

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Min personliga åsikt är att det är ett beställningsjobb.”. Hör Peter Englin om stölden av sorteringsverket i Hudiksvall. Foto: Madlyn Alabdullah

Fräck stöld av nyinköpt sorteringsverk i Hudiksvall

Publicerad

I Hudiksvalls kommun har ett nyinköpt sorteringsverk, avsett för återvinning av schaktmassor, blivit föremål för en fräck stöld. Även om vissa delar av maskinen finns kvar, har alla viktiga komponenter försvunnit.

För ett par veckor sedan upptäckte Hudiksvalls kommun att delar av ett nyinköpt sorteringsverk stulits. Stölden är polisanmäld, men det finns ingen misstänkt för stölden.

Nya delar för 300 000 kronor

Hela sorteringsverket kostar 1,8 miljoner kronor och skulle användas för att återvinna schaktmassor. De viktiga delarna som har stulits beräknas kosta cirka 300 000 kronor.

– Vi har skickat verket till Jönköping där det ska återställas så att vi kan använda det igen, berättar Peter Englin arbetsledare på tekniska gatukontoret i Hudiksvalls kommun.

I klippet berättar Peter Englin mer om stölden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.