En person står framför en grå betongvägg täckt av färggraffiti, med höstlöv som ligger på marken. I bakgrunden syns en öppen dörr som leder in i en byggnad. Personen bär en ljusgrå jacka och en mörk skjorta.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ylva Jedebäck Lindberg, vd för Helsingevatten, framför ingången på vattentornet i Bollnäs. Hör henne berätta i videon om inbrottet. Foto: Rikard Berglin/SVT

Helsingevattens vd: ”Det finns kameror men de fungerade inte”

Uppdaterad
Publicerad

I samband med inbrottet mot högvattenreservoaren vid i Bollnäs i helgen fanns det kameror på plats men av någon anledning var de inte i funktion. Det berättar Helsingevattens vd.

– Det är gamla kameror och varför de inte fungerade vet vi inte, säger Ylva Jedebäck Lindberg som är vd för Helsingevatten.

Som en försiktighetsåtgärd har Helsingevatten uppmanat boende att koka sitt vatten innan de dricker det. Det har också skickats in vattenprover till Livsmedelsverket. Och förhoppningen är att det kommer ett resultat under måndagen.

– Vi reagerar bara på en liten sannolikhet att vattnet skulle vara förorenat. Även om det skulle ha kommit nånting i bassängen så är det väldigt osannolikt att det skulle kommit ut i ledningsnätet. Men det här är en absolut försiktighetsåtgärd, säger Ylva Jedebäck Lindberg.

I klippet berättar Ylva Jedebäck Lindberg mer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.