ALT-text: En person i kökskläder står vid en stor metallkittel och skopar upp vätska med en sked. Kitteln är stor och rymmer flera metallredskap. I bakgrunden syns industriella köksutrustningar och en välorganiserad köksmiljö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Nyström, produktionsansvarig i storköket på Torsbergsgymnasiet har fått koka många extra litrar vatten under måndagen. Hör henne i videon. Foto: Rikard Berglin/SVT

Kylig hjälte bakom att skolmaten serveras som vanligt i Bollnäs

Uppdaterad
Publicerad

En snabbfrys blev räddningen för skolmatspersonalen på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs när de tvingades koka hundratals liter vatten till mat och dryck för eleverna.

– Barnen kommer inte att gå törstiga idag heller, säger Anna Nyström, produktionsansvarig i storköket på gymnasiet.

300 liters kärl med vatten står ständigt och kokar i storköket där man dagligen gör 2000 portioner mat. Tack vare en snabbfrys kan man snabbt kyla ner vattnet till drickbar temperatur. Att dricksvattnet ur kranen betraktas som otjänligt är inget som oroar.

Hör i videon hur skolpersonalen har hanterat dagen med otjänligt vatten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.