Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fredrik Jönsson ledamot i Hudiksvalls HC säger att det skulle betyda mycket för laget att gå upp till Hockeyallsvenskan. Foto: Madlyn Alabdullah

Hudiksvalls HC hoppas på en andra chans i Hockeyallsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Hudiksvalls HC missade med minsta möjliga marginal uppflyttningen till Hockeyallsvenskan. Klubben kan ändå ha en chans att nå Sveriges näst högsta hockeyliga – om andra klubbar inte klarar sina ekonomiska åtaganden.

Hudikklubben kan bli aktuell för en plats i Hockeyallsvenskan, vilket Hudiksvalls tidning rapporterat om.

Det är kärva ekonomiska tider för flera hockeyklubbar. Tingsryds AIF skriver på sin hemsida:

”Taifs situation är mycket svår. Får vi inte ett kontrollår så flyttas vi ner till division 1. Då kommer bolaget enligt styrelsens bedömning inte att överleva.”

Hockeyklubbens ansökan nekades av ishockeyförbundets licensnämnd – vilket innebär att de måste få in 2.5 miljoner kronor innan onsdagen den 3 juli för att inte riskera att flyttas ner till division 1, skriver Smålandsposten.

Om Tingsryd inte lyckas få ihop pengarna är det Västervik som erbjuds plats i allsvenskan. Men även Västervik har det tufft ekonomiskt, där privatpersoner tidigare i år gick in och betalade en skuld hos Kronofogden.

Så som tvåa i kvalserien är laget som tillfrågas härefter just Hudiksvalls HC.

– Vi har inte fått en officiell förfrågan från Ishockeyförbundet än, men jag kan garantera att spelarna är supertaggade om frågan kommer och vi tackar ja, säger Fredrik Jönsson styrelse ledamot i HHC.

Hör Fredrik Jönsson berätta mer om det i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.