Under veckan har deltagarna fått programmera och designa sina egna drömrum, miljöer och världar via en dator. Sedan har de tagit på sig VR-glasögon och fått uppleva den värld de skapat. Lägret arrangeras av Storytech Arena, ett samarbete mellan Region Gävleborg och Högskolan i Gävle.
Konstnärligt verktyg
Speldesignern Leo Låby är en av huvudlärarna på lägret, och han poängterar att det är viktigt för barnen att få vara kreativa och fantasifulla, snarare än att hålla på med svår programmering.
– De här barnen lär sig väldigt snabbt. Jag tror man vill sätta VR som verktyg i händerna på dem och visa att man bland annat kan göra spel, men man kan också bara vara kreativ och göra något konstnärligt av det, säger han.
VR-tekniken till nytta
Men trots att det är kreativiteten som står i fokus tror lägerdeltagaren Harry Harrysson att VR-tekniken är till nytta också.
– Man kan till exempel inreda sitt rum i VR och kolla runt och se om det verkligen blir bra, så man inte slösar en massa tid på att inreda ett rum i verkligheten som blir dåligt, säger han.