”Tryggheten är rubbad”, säger Jens Brodin som är föreståndare på Treffens fritidsgård. Arkivbild. Foto: Stefan Larsson/SVT

Krismöte efter skjutningen på Treffen – håller fortsatt stängt

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen hölls ett krismöte efter skjutningen på Treffens fritidsgård i Sätra för en vecka sen. Nu presenteras flera åtgärder.

– Tryggheten är rubbad, säger Jens Brodin, föreståndare för Treffen.

Sen skjutningen på Treffen i fredags har fritidsgården hållit stängt. Nu står det klart att det blir stängt två veckor till, för att införa nya säkerhetsåtgärder.

Tidigare har ungdomar från 13 till 19 år varit välkomna, men nu kan alla över 17 år komma att portas. Det kommer också att öppnas en reception för att skriva in och ut alla besökare.

– Man har passerat gränser. Nu måste vi titta på hur vi säkrar upp en trygg miljö för både personal och besökare, säger Jens Brodin.

Arbetet med att ge personalen på Treffen stöd fortsätter.

Inga ordningsvakter

Fritidsgården ska även öka sin bemanning från öppnandet om två veckor och så länge behovet finns. Några ordningsvakter blir det dock inte.

– Treffen ska vara en fri och öppen verksamhet som bygger på relationer. Jag tror att det finns ungdomar som väljer att inte komma om vi har ordningsvakter, säger Jens Brodin.

Jens Brodin betonar att skjutningen var riktad mot en person inne på Treffen och inte mot verksamheten i sig.

I klippet nedan: Bestörtning på fritidsgården i Sätra efter fredagskvällens skjutning.

Rogelio Benavides, som är biträdande föreståndare på fritidsgården Treffen, ser bekymrad ut utanför gården

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rogelio Benavides som är biträdande föreståndare på fritidsgården Treffen berättar om hur situationen är på gården efter fredagskvällens skjutning Foto: SVT/Jan-Peter Eriksson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.