Foto: Rikard Berglin / SVT

Man häktad för mordförsök på Nygatan i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har häktats för knivdådet på Nygatan.

– Skadorna tyder på att den häktade har agerat med ett uppsåt att döda offret, säger åklagaren Joakim Johansson.

Det var i tisdags kväll som polisen larmades till Nygatan i centrala Gävle, i samband med att en person ska ha attackerats med kniv. Brottet rubricerades inledningsvis som grov misshandel. Men ändrades alltså till försök till mord av åklagaren.

– Det var en bedömning, dels av skadebilden samt även hur angreppet har gått till. Det är ett knivöverfall som skett bakifrån, målsägaren har haft stora svårigheter att försvara sig, säger Joakim Johansson.

Motivet till överfallet är ännu inte känt. Men den misstänkte gärningsmannen och offret, en man i 20-årsåldern, är bekanta med varandra sedan tidigare. De är båda utländska medborgare.

– Vad jag har förstått så har de bott tillsammans i något form av kollektiv eller boende där i Gävle, säger Joakim Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.