polis på Nygatan i Gävle

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Avspärrningarna på Nygatan hävs. Foto: Rikard Berglin / SVT

Misstänkt knivdåd på Nygatan i Gävle – offer och gärningsman bekanta

Uppdaterad
Publicerad

Flera patruller var under tisdagskvällen på plats på Nygatan i Gävle efter larm om ett grovt våldsbrott. En man i 30-årsåldern person har anhållits för grov misshandel.

Larm inkom om ett grovt våldsbrott vid Nygatan i centrala Gävle under tisdagskvällen. En person fick föras till sjukhus med oklart skadeläge men ska ha varit vid medvetande när ambulansen kom.

– Målsäganden har blivit utsatt för vad som ser ut att vara ett misstänkt knivvåld, säger kammaråklagare Joakim Johansson.

Strax efter händelsen sågs poliser leta igenom papperskorgar runt brottsplatsen, det är i nuläget oklart om någon kniv hittats.

Den man som misstänks för dådet greps i anslutning till platsen. Han är skriven på en adress i Gävle. Offret är även han skriven i Gävle och är i 20- årsåldern.

– Det är inga personer, vad jag vet, som har koppling till gängkriminalitet, säger Joakim Johansson.

Den misstänkte gärningsmannen ska under dagen höras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.