Ett apotek i Bomhus utsattes för hot om en sprängladdning i förra veckan. Den misstänkta mannen har nu erkänt, säger åklagare Micael Dahlberg till vänster i bild. Foto: SVT

Misstänkte 25-åringen erkänner apoteksrånet i Bomhus

Uppdaterad
Publicerad

Den man som greps tidigare i veckan, misstänkt för att ligga bakom apoteksrånet i Bomhus i Gävle, har erkänt brottet. Detta rapporterar Arbetarbladet. Under fredagseftermiddagen häktades mannen.

– Han har nu blivit förhörd av polisen och vad jag förstår har han erkänt rakt av, säger åklagare Micael Dahlberg.

Stark bevisning

Den finns bilder från råntillfället som kan användas som bevisning i underökningen. Personalen som blev utsatt för rånet har också kunnat lämna signalement på gärningsmannen, som har utmärkande drag som gjort honom lätt att identifiera.

– Dessutom har han skrivit på en lapp vad han vill ha och vad han tänker göra om han inte får tabletterna. Den lappen är utriven ur en kalender och har hittats i samband med en husrannsakan hos en släkting i Gävle, säger Micael Dahlberg.

”Desperat handling”

Mannen är sedan tidigare dömd för ringa narkotikabrott där det enligt åklagare Micael Dahlberg framgår att det finns en missbruksproblematik. Vid apoteksrånet i Bomhus ska mannen ha kommit över 200 tabletter med narkotikaklassat läkemedel och hotat att detonera en sprängladdning om kraven inte uppfyls.

I förhör uppger 25-åringen att det endast rört sig om ett större startur med en sprint och inga sprängmedel har hittats.

Häktas under eftermiddagen

Förhandlingarna hölls under fredagen i Gävle tingsrätt. Trots att mannen erkänt brottet menade försvaret att han inte borde sitta häktad då det inte skulle finnas någon risk för fortsatt brotslighet. Han häktas trots det av Gävle tingsrätt och åtal ska väckas senast nionde augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.