Försvagade mordmisstankar mot Forsabo – häktad för annat brott

Uppdaterad
Publicerad

Den man i Forsa som misstänkts för mord i samband med ett två år gammalt dödsfall häktades under fredagseftermiddagen i Hudiksvalls tingsrätt, men inte för mord utan för grov kvinnofridskränkning.

Tidigare i veckan anhölls en man misstänkt för mord på den lägre misstankegraden. Det handlade om ett dödsfall som ska ha ägt rum i Forsa under 2020. Misstankarna mot mannen väcktes i och med uppgifter som framkom under utredningen av ett annat mord i Forsa tidigare i juli i år.

Åklagare Birgitta Fernlund begärde tidigare under fredagen mannen häktad, men inte för mord.

– Han är fortfarande formellt misstänkt för mordet och den utredningen är inte nedlagd. Misstanken har försvagats och det mesta talar för att utredningen kommer att läggas ner, säger hon.

Mannen är däremot nu häktad för grov kvinnofridskränkning mot sin nuvarande partner. Kränkningarna ska ha skett under det senaste halvåret.

Den häktade mannen förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.