Nyheter från dagen: 21 oktober

Publicerad

Utvalda nyheter från SVT Gävleborg måndagen den 21 oktober.

Totalt tio extra heltidstjänster – till en kostnad av fem till sex miljoner kronor. Så ser utbildningsnämnden i Ljusdals budget ut för att undvika ensamarbete på förskolorna efter övergreppen mot flickor i kommunen.

Man står framför en sjö

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Den kostnaden är vi villiga att ta” – hör Henrik Estander (L), ordförande utbildningsnämnden i Ljusdal om vad som nu görs för att undvika ensamarbete på förskolorna. Foto: Arvid Jansson

Kameror som övervakar äldre i sina hem och stopp för dyr dubbelbemanning – det är några av de knep som Gävle kommun kan komma att ta till för att få ekonomin i balans.

Grupp av människor står samlade på en stenlagd gård omgiven av gula byggnader. Höstlöv ligger på marken och några vårblommor syns i förgrunden. Det är molnigt och visar en typisk höstdag.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det blåser höstvindar i den kommunala ekonomin i Gävle. Den styrande majoriteten lägger ett budgetförslag som betyder mångmiljonbesparingar. Hör varför i videon ovan. Foto: Lina Abusagr/SVT

En kvinna i 30-årsåldern häktades under måndagen av Gävle tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

En kvinna i 30-årsåldern häktade på måndagen misstänkt för försök till mord på en man. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.