En man har hittats död efter att han anmäldes försvunnen när han arbetade vid vattenkraftstationen i Åshammar utanför Sandviken på lördagen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den man i 75-årsåldern som anmäldes saknad efter att ha arbetat vid vattenkraftstationen i Åshammar utanför Sandviken har under söndagen påträffats död. Foto: Julia Frost-Nylén/SVT

Man död efter arbete vid vattenkraftstation

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 75-årsåldern som anmäldes saknad efter att ha arbetat vid vattenkraftstationen i Åshammar utanför Sandviken har under söndagen påträffats död.

Efter att personens kollegor larmade vid klockan 19.30 på lördagskvällen påbörjades ett sökarbete. Räddningstjänsten sökte den försvunna under kvällen men avslutade insatsen strax innan midnatt.

Påträffades på söndagsmorgonen

Vid 9-tiden på söndagen hittades en kropp av förbipasserande i ett vattendrag i anslutning till sökområdet.

– Det visade sig vara den saknade mannen. Vi har meddelat anhöriga och tror inte att det ligger något brott bakom, säger Tobias Ahlén-Svalbro, presstalesperson vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.