Delar av centrala Hudiksvall är översvämmade av vatten. Gatan utanför kommunhuset har stängts av. Foto: Malin Zetterberg Lagerqvist

Stor vattenläcka i centrala Hudiksvall – vattnet avstängt

Uppdaterad
Publicerad

En stor vattenläcka upptäcktes under onsdagsmorgonen utanför kommunhuset i centrala Hudiksvall. Vattnet kommer att stängas av under stora delar av dagen. Det drabbar flera företag, butiker och boende i centrala Hudiksvall.

Enligt Lars Holmberg, VA-chef, så är det en ledning som gått sönder och behöver lagas. Orsaken till att ledningen gått sönder är oklar.

– Vi vet inte hur lång tid det tar. Det är svårt att säga när vattnet kommer tillbaka, men någon gång under eftermiddagen eller kvällen, säger Lars Holmberg, VA-chef i Hudiksvall.

Det är ungefär två kvarter med butiker, företag och boende som kommer att bli utan vatten. Kommunen kommer att tillhandahålla vatten vid en brandpost för den som behöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.