Thomas Brolin är friad från misstanken om skatteflykt och slipper betala 6 miljoner kronor i skatt. Foto: Carl-Johan Söder

Tomas Brolin slipper betala skatteskuld på 6 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Hälsingefödde, tidigare fotbollstjärnan, Tomas Brolin frias av kammarrätten från den tidigare domen där förvaltningsrätten ansåg att han gjort sig skyldig till skatteflykt.

Den tidigare fotbollstjärnan slipper nu betala 6 miljoner kronor till staten som Skatteverket ansåg att han undanhållit. Det här berättar Expressen.

Överklagade

Bakgrunden är att Brolin gjort reklam för ett dammsugarmunstycke åt ett företag som han inte formellt varit delägare i. Skatteverket ansåg att Tomas Brolin haft större inkomst från bolaget än vad som angetts. Något som förvaltningsrätten höll med om.

Brolin överklagade beslutet till kammarrätten som nu ger honom rätt och skriver i domen:
”Skatteverkets påstående att bolagets produkter kopplats ihop med Tomas Brolins varumärke och det som i övrigt kommit fram är inte tillräckligt för att visa att Tomas Brolins arbetsinsatser varit av stor betydelse för vinstgenereringen i bolaget”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.