Två män framför brandskadad  byggnad

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Rickard Hammarström och Tomas Grims återvänder till brandplatsen där de räddade en kvinna ut ur huset. Foto: SVT

Tillbaka på brandplatsen efter räddningsinsatsen: ”Man blir känslosam”

Publicerad

I samband med en villabrand i Viksjöfors såg Tomas Grims och Rickard Hammarström till att hjälpa en kvinna ut ur det rökfyllda huset. Hör deras historia när de återvänder till brandplatsen i klippet.

Förra fredagens arbetspass på Valbo Trä i Viksjöfors hade nyligen börjat för Rickard Hammarström men efter att Tomas Grims sett rök från bostadsområdet i närheten blev dagen långt ifrån det vanliga. Sedan han larmat SOS begav sig Tomas och Rickard till brandplatsen.

– Det hade tagit sig bra då, konstaterar Tomas Grims.

En kvinna i 80-årsåldern som bodde i huset hade just tagit sig ut på egen hand men i en hopbyggd del befann sig hennes dotter kvar.

I klippet återvänder hjältarna till brandplatsen för första gången sedan dramatiken. I sekvensen berättar de sin historia och hur de ser på det som hände.

Enligt en anhörig till kvinnorna mår de båda nu relativt bra rent fysiskt och är tacksamma för hjälpen i samband med branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.