En man i Gävle döms mot sitt nekande för medhjälp till grov narkotikasmuggling. Foto: Polisens förundersökning

Tog emot knarkpost – man döms till fängelse

Publicerad

Han fick mellan 500 och 1000 kronor för att ta emot paket och ge vidare dem till en okänd person. Paketen visade sig innehålla kilovis med narkotika och nu döms den tidigare ostraffade 20-åringen till två års fängelse.

Smugglingen upptäcktes av Tullverket i oktober och ska ha skett vid tre tillfällen sen i maj i år. Mannen berättar i förhör att han har haft ekonomiska bekymmer och via en bekant fått kontakt med en person som ordnade upplägget med paketen.

Personen ska ha frågat om hans register var ”rent” och i förhör säger 20-åringen att han trodde att personen hade ”koppling till gängkriminella”.

Förklaringen: Visste inte vad paketen innehöll

20-åringen säger sig inte ha vetat om vad paketen innehöll och han döms mot sitt nekande för medhjälp till grov narkotikasmuggling.

Tingsrätten menar att mannen måste ha insett att det fanns risk att paketen innehöll narkotika men att han ändå valde att fortsätta med upplägget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.