En person går uppför en trappa in i en byggnad med en öppen dörr. Väggarna är täckta av graffiti i färgglada mönster. Det är höst och löv ligger på marken utanför.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pojkstreck eller sabotage? Hör polisen om nödvändigheten i att hitta en misstänkt gärningsman. Foto: Rikard Berglin/SVT

Trögt i polisutredningen om vattenreservoaren i Bollnäs

Uppdaterad
Publicerad

Det går trögt med polisutredningen kring vem som bröt sig in i vattenreservoaren i Bollnäs för drygt två veckor sedan. Det finns inga misstänkta personer.

Det var under natten mot söndagen den 13 oktober som någon eller några forcerade dörren på Helsingevattens högvattenreservoar i Bollnäs.

Halvintressanta tips

Till följd av inbrottet beslutade det kommunala vattenbolaget om en kokningsrekommendation som en försiktighetsåtgärd. En åtgärd som höll i sig omkring 36 timmar.

Polisen inledde omedelbart en utredning med anledning av händelsen. En utredning som går väldigt trögt.

– Man har fått in något tips som är halvintressant men i övrigt är det fortsatt utredning bara, säger Roland Komaromi, polisens presstalesperson.

Hör polisen i videon om nödvändigheten i att hitta en misstänkt gärningsman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.