Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så tänker en reporter! Se hur Daniel Strömbäck, videoreporter på SVT Nyheter Halland, tänker om sina reportage och priset som Young onscreen talent. Foto: Rebecka Block/ SVT

Årets unga talang i europeisk tv – internationellt pris till Daniel Strömbäck på SVT Nyheter Halland

Uppdaterad
Publicerad

Han har granskat fusk med friskvårdsbidrag och testat att göra reportage med hjälp av AI. Nu vinner SVT Nyheter Hallands videoreporter Daniel Strömbäck internationella Prix Circom i kategorin Young onscreen talent.

Circom, som delar ut Prix circom, är en organisation för publicservice-bolagen i Europa. I kategorin Young onscreen talent är kriteriet att pristagaren ska vara högst 30 år gammal och arbeta inom regional eller lokal public service i Europa.

Daniel Strömbäck, 27, har varit reporter på SVT Nyheter Halland sedan 2020. Han får ta emot priset vid en ceremoni i spanska San Sebastian i juni.

”En sann stjärna”

– Priset är stort erkännande både för Daniel och förredaktionen. Daniel är en sann stjärna, som når ut till publikenoch inspirerar sina kollegor. Han är en vass journalist och enkreativ bildberättare, och älskar att experimentera. Han har alltidden unga digitala publiken i fokus, säger Malin Syrstad,redaktionschef SVT Nyheter Halland.

Vad han själv säger om att vinna priset ser du i videon ovan.

SVT vinner även pris i kategorin Digital multimedia för rapporteringen Sverigeklimatet där alla lokala SVT-redaktioner deltog med rapportering om lokala signaler på klimatförändringar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.