Camilla Wäli, initiativtagare till folkomröstningen om skolnedläggningen i Laholm, vid Ahlskolan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det var lycka, jag skakade och kände bara glädjerus i hela kroppen”. Hör initiativtagaren Camilla Wäli om beslutet att det blir folkomröstning. Foto: Ella Persson/SVT

”Demokratin måste få kosta” – initiativtagaren om folkomröstningen

Uppdaterad
Publicerad

Hon tog initiativ till namninsamlingen som nu gjort att det blir en folkomröstning om nedläggningen av Ahla- och Genevadsskolorna. I tisdags var Camilla Wäli på plats när beslutet togs – nu hoppas hon att det ska leda till att skolorna återöppnas.

Hon menar att det vore bra om skolorna öppnades igen.

– Så att våra barn får en liten skola och en trygg start, säger Camilla Wäli.

Hur rimligt är det att återöppna skolorna när de redan har stängt? Och är det värt kostnaden? Hör i klippet vad initiativtagaren Camilla Wäli tycker.

En man står i en korridor med ljusa väggar och trägolv. Han bär en mörk kostymjacka över en skjorta med blommönster. I bakgrunden syns en entré med genomskinliga dörrar och växter i fönstret.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är icke troligt att skolorna öppnar igen” så säger kommunstyrelsens ordförande om möjligheterna med folkomröstningen. Foto: Ella Persson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.