Katarina Björklund, enhetschef på Trafik- utemiljö och gata i Kungsbacka kommun står framför parkeringshuset Linden som från och med september stänger under nattetid.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Detta är ett steg på rätt väg” så beskriver enhetschef Katarina Björklund ändringen på parkeringshuset i klippet ovan. Foto: Casper Sewerin/SVT

Efter år av stök – nu stänger parkeringshuset Linden i Kungsbacka under nattetid

Uppdaterad
Publicerad

Hög musik, sabotage och rallykörning. Nu sätter Kungsbacka kommun ner foten och stänger parkeringshuset Linden under nattetid.

– Det känns jättebra att äntligen göra något åt problemet, säger Katarina Björklund, enhetschef Trafik- utemiljö och gata.

P-huset Linden i centrala Kungsbacka har de senaste åren varit ett tillhåll för ungdomar under kvälls- och nattetid vilket lett till flera störningsanmälningar från grannar.

Att ha en stationär väktare på plats i parkeringshuset samt skadegörelsen har kostat kommunen närmare 570 000 kronor.

Polisen ser positivt på beslutet att stänga p-huset på nätterna:

– En tydlig signal om att det här inte är en plats som man bara kan hänga på, eller ha spontanfester på. P-huset är ju en parkeringsplats, inte ett ungdomshäng.

Vilka tider kommer p-huset ha öppet? Hur ska det fungera i praktiken för den som har sin bil i parkeringshuset Linden? Starta klippet för att få svar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.