Beslutet gäller nio barn i årskurs fyra som ska till parkskolan. Foto: Klara Misgeld/SVT

Efter protesterna – skolskjuts sätts in tillfälligt i Laholm

Publicerad

Efter protester från föräldrar väljer nu Laholms kommun att erbjuda skolskjuts i en övergångsperiod. Det gäller nio barn i årskurs fyra som ska till Parkskolan.

– Vi är inte färdiga med åtgärderna som vi vill göra för att se till att vägen blir så trafiksäker som den ska vara, säger Henric Kahlmeter, tillförordnad utbildningschef på Laholms kommun.

Den här veckan börjar elever från nedlagda Ahla skola på Parkskolan i Laholm.

Mellanstadieelever i Lilla Tjärby skulle ta sig till skolan på egen hand utan skolskjuts. Men flera åtgärder för att göra skolvägen säker drar ut på tiden, och efter protester från föräldrar väljer nu kommunen att erbjuda skolskjuts i en övergångsperiod.

Hur länge den tillfälliga åtgärden gäller är ännu inte klart.

Lasse Johansson, pappa till 10-årige Simon, är en av föräldrarna som kritiserat och överklagat beslutet att inte bevilja skolskjuts:

Lasse Johansson med sonen Simon Johansson och deras cyklar

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”När man är 9-10 år så är man inte mogen för de här trafikförhållandena”, se i klippet varför Lasse Johansson tycker att vägen inte är säker. Foto: Klara Misgeld/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.