Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arbetsgivaren måste ta ett större ansvar, det menar polisförbundets ordförande. Hör mer i klippet om vad hon menar kan förbättras för poliser i trafiken. Foto: SVT

Facket om polisers utsatthet i trafiken: ”Mycket allvarligt”

Publicerad

På kort tid har två poliser i Halland blivit utsatt för stor fara i trafiken. Nu menar polisförbundet att arbetsgivaren måste ta större ansvar och se till att poliser får träna på farliga scenarion.

Vidareutbildningen för poliser i trafiken är eftersatt, det menar polisförbundets ordförande Katharina von Sydow.

I klippet ovan berättar hon mer om vad som kan förbättra arbetsmiljön.

SVT har sökt Polismyndigheten för en kommentar gällande fackets kritik. De skriver i ett mejl: ”Vi är medvetna om de risker som finns för poliser i trafiken och jobbar systematiskt för att poliser har rätt förutsättningar att verka i den riskfyllda miljö som polisyrket ställer krav på. Det arbetet innefattar en rad olika åtgärder som exempelvis riskbedömningar och riskmedvetenhet, metoder och taktiskt förhållningssätt, adekvat utrustning och relevant utbildning.”

Myndigheten menar också att man ökat antalet utbildningsinsatser för att utveckla den generella polisoperativa förmågan de senaste åren.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT har tagit del av film och bilder från polisens utredningen. I klippet går vi igenom materialet. Foto: Polisens förundersökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.