Porträttbild på Per Thornée som kollar in i kameran, och en bild på deltagaren Absulaziz Mudhy som målar en bänk.
– Varje person som får ett jobb är en vinst, för personen själv och för Halmstad, säger projektledare Per Thornée. Foto: SVT

Avgörande att kunna fylla på sitt CV – projekt för långtidsarbetslösa på Andersberg fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Sex av nio som som gått klart programmet hittills har fått jobb. Nu fortsätter bostadsbolagets projekt för att få nya långtidsarbetslösa deltagare på Andersberg i Halmstad i arbete.

Förra året startade kommunala bostadsbolaget HFAB i Halmstad ett projekt för långtidsarbetslösa i stadsdelen Andersberg.

Deltagarna får projektanställning i ett år. Flera av förra årets deltagare, som Omar Alkaje, fick en fast tjänst hos en annan arbetsgivare innan året var slut.

Sedan projektet startade förra året har 19 personer erbjudits en plats i projektet.  Nio har gått klart och av dem har sex fått arbete.

Abdulaziz Mudhy är en av dem som är ny i projektet.

– Nu kan jag skriva HFAB som referens på mitt CV, säger han.

Hör honom berätta mer om vikten av referenser i klippet ovan.

SVT på Andersberg i Halmstad – Tipsa oss här

Vi tackar för era kommentarer om våra publiceringar om och från stadsdelen Andersberg i Halmstad. Nu stänger vi chatten för den här gången.

Kaj Bengtsson • Jag jobbade som boendestödjare åt ungdomar i eget boende under drygt 12 år mellan 1997 och 2009. Mitt första intryck glömmer jag aldrig. I augustivärmen kliver jag ur tjänstebilen på södra A-berg på em när jag söker efter en lägenhet som en ungdom blivit anvisad av HFAB. Min känsla var överväldigande. Olika sorters världsmusik strömmade ut från många lägenheter och jag kände mig helt och hållet välkomnad av detta och så kändes det genomgående under de år jag jobbade i området. Allt var inte frid och fröjd men jag kände aldrig rädsla där och då.
Mvh Kaj

Anonym • Ni borde åka runt i Halland och se hur det är vara arbetslös med någon form av NPF diagnos. Ni glömmer bort en grupp som finns i samhället. De flesta med NPF diagnos har inte jobb gå till. Alla har inte en plats på Samhall eller annan form av anställning. Ska vi fortsätta leva på liten inkomst aktivitets pengar från försäkringskassan ? Är vi värda ha det bättre?

Marianne • Hej när jag var liten och bodde på Andersberg var det underbart,likaså när jag var ung och fick egen lägenhet det var väl några som ställde till det men nu är det väl likadant Kyrkan är en bra samlingspunkt och alla är välkomna jag har många fina minnen härifrån!

David • För mig som bott i flera andra städer framstår halmstadbornas inställning till Andersberg som lite larvig. Uppenbart finns problem när området är klassat som utsatt, men för infödda halmstadbor verkar det ju farligt att ens sätta foten öster om Nissan! Tyvärr präglar denna syn Halmstad på ett påtagligt sätt och jag känner ofta att det gränsar till rent förakt mot folk som bor i "fel" del av stan. Alla städer har områden som stämplas som bra och dåliga, men i Halmstad känns det tyvärr som det dras längre än i andra städer jag bott, trots att det knappast finns några riktigt dåliga områden här jämfört med på andra håll.

Carina Andersson • Hej har någon tipsat om Andersbergskyrkan? Där finns kvinnogruppen varje tisdag eftermiddag och språk caféet varje torsdag eftermiddag. Båda är välbesökta och uppskattade av Andersbergsborna.

Tack för tipset.

Anonym • Jag är också arbetslös och bor inte på Andersberg. Arbetsförmedlingen har aldrig funnits till nytta.
Har diagnosen adhd m.m och därför tror om jag hade bott på andersberg hade jag fått jobb.

Jan • Äldre i Andersberg som inte kan eller klarar att åka in till stan eller stranden (sommartid)regelbundet önskar badbussen åter +att något kul, intressant, socialt, kulturellt som passar målgruppen anordnas i området! Hoppas ni kan skriva om Andersberg ur seniorernas synvinkel!

Sociologen • En reportageserie om hur och varför Andersberg och dess invånare stigmatiseras och internaliseras av människor som aldrig ens har satt sin fot där bör vara av allmänintresse?

Hej. Tack för ditt inlägg. Skriv gärna till oss om du har exempel på när detta hänt. Vår mejladress: andersberg@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Redaktion Andersberg

Mer i ämnet